Novosti

18.05.2019

2. Memorijalni turnir Zlatko Mirt Medo IV

18.05.2019. u Parku Maksimilijana Vrhovca u Donjoj Stubici.

Drugu godinu za redom, turnir sa natjecateljskim karakterom posvećen je našem dragom prijatelju i članu osnivaču Družbe Vitezova, Zlatku Mirtu Medi IV.

Medo se mnogo bolje osjećao u srednjovjekovnom kostimu nego u civilnoj odjeći, njegov životni poziv je bio srednji vijek, pošto je kao čovjek uvijek težio oživljavanju povijesti na najizvorniji način što je uključivalo borbu bez koreografije kako bi se odmjerile prave borilačke vještine te streličarenju s primitivnim lukovima kako bi se iskazala prava vještina streličara. Njemu u čast održava se ovaj turnir koji je isključivo natjecateljskog karaktera.
Sudionici koji se prijave mogu se okušati u Streličarenju i Bohurtu.
⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️
Nekoliko informacija oko kategorija i natjecanja:
Pravo pucanja imaju svi sudionici sa vlastitim lukovima, dok se nagrađuje samo kategorija u primitivnim drvenim lukom, (tj. luk koji u sebi nema karbon i fiberglass).
Puca se sa 15 metara na metu veličine 80 cm.
⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️
Bohurt turnir se sastoji od ukupno tri kategorije. Helebarda i dugi mač su revijalne, te će se moći okušati svi borci koje zanima bohurt.
Glavna kategorija je kratki mač i štit, te jedina nagrađuje prva tri mjesta.
- / Ukratko o bohurtu \ -
Bohurt je naziv za natjecanje u mačevanju bez koreografije. Borci/natjecatelji imaju vremensko ograničenje i tko zada/poentira više pravovaljanih bodova/poena je pobjednik.
Sve runde traju minutu i pol, a ukoliko rezultat bude izjednačen, dodaje se runda od 30 sekundi.

LINK ZA PRIJAVE:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4vdgFka-DhuvywjZimzJEf7JH6Q2N_r0T0mGykNlanTjVaA/viewform?fbclid=IwAR18h_BFuujqn4_DWdkBfxgW2KO_6ecLKNYa9X8VVkUMzEktq9S7kAMoRTk