Novosti

29.08.2016 - 03.09.2016

"MUZEJ PRIJE ŠKOLE" - EDUKATIVNO-ZABAVNE RADIONICE ZA DJECU U MUZEJU SELJAČKIH BUNA

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 29. 08. do 03. 09. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno – zabavne radionice za djecu, a u SUBOTU pozivaju se i roditelji, bake i djedovi da se pridruže na obiteljskoj radionici s početkom u 15 sati.

U PONEDJELJAK se započinje s Arheološkom slagalicom na kojoj će djeca ciljano obići arheologiju u stalnom postavu, a zatim kreće praktični dio u kojem će upoznati pravo arheološko nalazište i vidjeti što se radi s nalazima te će se i sami okušati u restauratorskom poslu- spajanju keramike.

Na Kartografskoj radionici u UTORAK pokazati će im se kako su karte i planovi izgledali prije GPS-a, a u praktičnom dijelu će sami izrađivati svoj plan naselja.

SRIJEDA je rezervirana za konje; kada djeca saznaju koliku su važnost imali kroz povijest, te nauče nešto novo o njima, pridružiti će im se djelatnici Centra Ritam s konjem te će djeca imati priliku bolje se upoznati s konjima, češljati ih, plesti im grivu te besplatno jahati.

ČETVRTAK je dan za oružje i ukrašavanje. Kada se djeca upoznaju sa srednjovjekovnim oružjem, izradit će i ukrasiti bezopasne replike, te učiti streličariti. Oni koji ne vole oružje vidjet će nakit i odjeću iz vremena kada su u dvorcima živjele grofice i grofovi te će imati priliku izraditi svoje ukrase.

PETAK je predviđen za pustolovni Lov na blago, na kojem će djeca morati odgonetnuti zadane tajne i uz pomoć karte doći do skrivenog Oršićevog blaga.

Vikend je dan za obitelj pa će na radionici uz pomoć suvremenih hobby art tehnika izraditi kronike svojih obitelji, a nakon upoznavanja s osnovama heraldike, i vlastiti grb. Ponesite fotografije za svoj scrapbook.

Muzej prije škole idealno je mjesto za naučiti nove stvari i pri tome se dobro zabaviti.

Dodatne informacije na broj telefona 049/ 587 – 889 i 049/587 – 880.

Veselimo se vašem dolasku!