Novosti

15.06.2013 - 16.06.2013

Pobjednici gastro showa i dječjih igara

 

U organizaciji TZ Donja Stubica i Termi Jezerčica od 15.06.2013. do 16.06.2013.g. održana je tradicionalna manifestacija Dani lipa u Donjoj Stubici s ciljem promovirati i afirmirati značaj stabla lipe u prirodi, kulturi, povijesti i gastronomiji.


15.06. u parku Jure Stubičanca održan je zabavni program za djecu, natjecanje DV u zabavnim igrama (DV iz Stubice, Stubičkih Toplica ), likovna radionica na temu lipe u kojoj su sudjelovala djeca dječjih vrtića Zvirek i Bubamara te učenici iz osnovnih škola Donja Stubica, Gornja Stubica i DND Donja Stubica. Likovne radove ocijenio je akademski slikar Zorislav Drempetić Hrčić.


Prvo mjesto u likovnoj radionici nižih razreda OŠ osvojila je Ema Kučiš DND Donja Stubica, prvo mjesto viših razreda osvojila je Ida Repar OŠ Donja Stubica, a prvo mjesto u kategoriji DV osvojila je Laura Saliu Repar iz DV Zvirek iz Stubičkih Toplica. U zabavnim dječijim igrama pobjedu su odnjeli DV Bubamara iz Donje Stubice.


16.06. održan je “Gastro show” u pripremanju slastica od lipe u kojemu je sudjelovalo 7 ugostiteljsko-turističkih objekata (Terme Jezerčica, Terme Tuhelj, Villa Magdalena, Hotel Tomislavov dom, Majsecov mlin, Hotel Kaj, Hotel Toplice).


Članovi žirija: Slavek Večerić, Branko Čukelj i Milo Sršen.


Treće mjesto pripalo je Termama Tuhelj, drugo mjesto Hotelu Tomislvov dom a prvo mjesto ovogodišnjeg gastro showa osvojila je Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica.