PPS destinacija

TURISTIČKA ZAJEDNICA PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA U PROJEKTU HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE "HRVATSKA 365", KAO KOORDINATOR DESTINACIJE POD IMENOM "ZELENA RIVIJERA"

Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica koordinator je PPS destinacije (predsezona i posezona) i PPS kluba „Zelena rivijera“ koju sačinjavaju sve Turističke zajednice s područja Krapinsko-zagorske županije zajedno s još dvije općine koje nemaju ustrojenu turističku zajednicu, a to su Bedekovčina i Sveti Križ Začretje, ukupno 17 općina i gradova s područja Krapinsko-zagorske županije.

„Hrvatska 365“ je projekt Hrvatske turističke zajednice s temeljnim ciljem razvoja svijesti o Hrvatskoj kao destinaciji s atraktivnom ponudom i tijekom razdoblja pred i posezone, kao i s ciljem upoznavanja poslovnih partnera i potencijalnih gostiju s destinacijama koje u pred i posezoni turistima nude autentične i zanimljive proizvode/sadržaje i iskustva. Hrvatska turistička zajednica je s navedenim projektom započela 2014. godine kao pilot projektom, u kojem je ukupno odabrano 22 destinacije, od kojih je 8 s područja Kontinentalne Hrvatske, među njima i Zelena rivijera. Važnost uključivanja u projekt, tada u prepoznale Turističke zajednice Donje Stubice, Gornje Stubice, Marije Bistrice, Tuhelj te Velikog Trgovišća. Zajedno su odlučile nazvati se PPS destinacija-Zelena rivijera. Aktivnosti koje su realizirane putem PPS projekta bila su studijska putovanja novinara iz Velike Britanije, Njemačke i Češke, koji su posjetili Zelenu rivijeru, također, sama destinacija predstavila se u dva velika europska grada, a to su München (Njemačka) te Padova (Italija). Osim navedenih aktivnosti, važnost uključenih turističkih zajednica, zajedno sa pripadajućim općinama/gradovima bila je prednost, kod nekih čak i uvjet, prijave na natječaje za dodjelu financijskih sredstava od strane Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

Zbog velikog uspjeha ovog projekta, Hrvatska turistička zajednica ponovno je raspisala natječaj za projekt „Hrvatska 365“, ovaj puta u trajanju od 3 godine, gdje se PPS destinacija „Zelena rivijera“ ovaj puta prijavila zajedno sa svim turističkim zajednicama iz područja Krapinsko-zagorske županije te sa još dvije općine koje nemaju ustrojenu turističku zajednicu, a to su Bedekovčina i Sveti Križ Začretje. Koordinator nove, proširene PPS destinacije „Zelena rivijera“ ostaje Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, a voditelj PPS klub je Kornelia Vnučec, direktorica navedene Turističke zajednice područja.

Hrvatska turistička zajednica će tijekom 2015. provoditi aktivnosti kojima će podupirati razvoj turističke ponude i aktivnosti upravljanja destinacijama usmjerene na ostvarenje postavljenih ciljeva, a to se prvenstveno odnosi na razvoj ponude destinacija u razdoblju pred i posezone (PPS), segmente proizvoda s većom dodanom vrijednošću koji mogu pridonijeti povećanju turističke potrošnje (složeni turistički proizvodi destinacije i specifični/tematski proizvodi) kao i sadržaje koji će djelovati na jačanje brenda.

Neke od zadaće PPS kluba su predlaganje turističkim zajednicama na području destinacije, promotivnih i drugih tržišnih aktivnosti vezanih za pozicioniranje destinacije kao destinacije koja izvan glavne turističke sezone nudi posebne, autentične i privlačne turističke proizvode, dogovaranje zajedničkih promotivnih nastupa i aktivnosti na tržištu (posebne prezentacije, sajmovi i dr.), poticanje subjekata javnog i privatnog sektora na kreiranje novih motiva dolaska i proizvode u destinaciji za različite potrošačke segmente i tržište posebnih interesa, prilagođene preferencijama kupaca u PPS razdoblju, poticanje organiziranja manifestacije/događanja u destinaciji tijekom PPS razdoblja, poticanje suradnje i usklađivanje interesa subjekata javnog i privatnog sektora koji sudjeluju u destinacijskom lancu vrijednosti, informiranje javnosti o djelovanju i aktivnostima PPS kluba, edukacija članova PPS kluba te ostale aktivnosti vezane za razvoj, unapređivanje i promociju turizma destinacije.

TZ grada Klanjca
www.klanjec.hr

TZ grada Krapine
www.tzg-krapina.hr

TZ grada Oroslavja
www.tzoroslavje.hr

TZ grada Pregrade
www.pregrada.hr

TZ grada Zaboka
www.zabok.hr

TZ grada Zlatara
www.zlatar.hr

TZ općine Krapinske Toplice
www.tz-krapinsketoplice.hr

TZP Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela
www.kumrovec.hr

TZ općine Marija Bistrica
www.info-marija-bistrica.hr

TZ općine Stubičke Toplice
www.stubicketoplice.hr

TZ općine Tuhelj
www.tztuhelj.hr

TZ općine Veliko Trgovišće
www.veliko-trgovisce.hr

Općina Bedekovčina
www.bedekovcina.hr

Općina Sveti Križ Začretje
www.sveti-kriz-zacretje.hr