Novosti

24.06.2016 - 26.06.2016

PRVENSTVO HRVATSKE U BICIKLIZMU

Prvenstvo Republike Hrvatske u cestovnom biciklizmu za 2016. godinu bit će organizirano u našem kraju, točnije u Sv. Križu Začretje i Gornjoj Stubici kao glavnom domaćinu ovog događaja. Biciklistički klub Perfa dao si je za zadatak ove godine organizirati državno prvenstvo uz pomoć općine Gornja Stubica i Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

Na prvenstvu će nastupiti najbolji hrvatski biciklisti poput Roberta Kišerlovskog i Kristijana Đuraseka kao naša jedina dva World Tour vozača. Također će nastupiti i naš olimpijac i pobjednik ovogodišnjeg izdanja utrke Tour of Croatia, Matija Kvasina. Zatim Radoslav Rogina koji je spomenutu utrku završio na 5. mjestu. Nastupit će i zagorski biciklisti od kojih se puno očekuje od Viktora Potočkog koji će se boriti za titulu prvaka u kategoriji juniora.

Prvenstvo će trajati tri dana, a započet će kronometrom koji će se 24.06.2016. održati u Sv. Križu Začretje na cesti Sveti Križ Začretje – Zabok. Start kronometra bit će u 14:00 sati za najmlađe bicikliste koji će voziti dionicu od 8 kilometara. Posljednji će startati seniori svoju dionicu od 24 kilometra. Nagrade najboljima podijelit će se u atriju dvorca Oršić u 18:30 sati.

U subotu će na rasporedu biti cestovna utrka za kategorije veterana koji će voziti 53 kilometra sa startom u 9:00 sati. Po njihovom završetku startat će u 11:00 najmlađi, U13, mlađi kadeti i kadeti stazu dužine 22 kilometra. U toj će kategoriji također nastupiti mladi zagorski biciklisti koji imaju šanse ostvariti pokoji dobar rezultat. U 12:45 startat će zadnja utrka toga dana, zajednička utrka mlađih juniora i žena u dužini od 68 kilometara. Proglašenje pobjednika bit će u atriju dvorca Oršić. Start i cilj utrke bit će kod spomenika Matije Gupca, ispred dvorca Oršić, a krug utrke ići će preko Dobrih Zdenaca, Gusakovca, Selnice, na Dubovec i ponovo za Dobre Zdence. Zadnji krug biciklisti će se spuštati na Gornju Stubicu te slijedi završni uspon do dvorca Oršić.

U nedjelju će startati dvije najjače kategorije i to juniori u 9:00 sati koji će voziti 6 krugova, odnosno 100 kilometara, a nakon njih će, u 12:00 sati na 132 kilometra dugu stazu krenuti i seniori koji će tako zahtjevni uspon na Dubovec trebati savladati 8 puta. Ponosni smo što možemo u našem kraju organizirati ovakav sportski događaj i ugostiti najbolje hrvatske bicikliste te se nadamo kako ćemo u budućnosti imati otvorena vrata za organizaciju sličnih ili i većih biciklističkih događaja.