Donja Stubica

OPG Drempetić

OPG Drempetić je ekološko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz Donje Stubice. Poljoprivrednom proizvodnjom bave se već 20 godina. Na oko 5 hektara poljoprivrednog zemljišta ( 3 ha pod ratarskim kulturama, a 2 ha jagode i povrće) te 2.000 m2 plastenika, godišnje proizvedu oko 20.000 kg različitog povrća i oko 5.000 kg jagoda. Od 2009. godine upisani su u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji. Sezona im počinje s jagodama, a nastavlja se proizvodnjom sezonskog povrća. 

Od povrća uzgajaju rajčicu u plastenicima, a papriku, krastavce, ciklu, patišone, patliđane i ostalo povrće na otvorenom. Dio povrća (paprika, rajčica, cikla, patliđan i krastavci) prodaju u svježem stanju, a veći dio koriste za proizvodnju zimnice za koju već godinama koriste vlastite i prokušane recepte.

U ponudi njihove zimnice imaju sljedeće proizvode: ajvar (blagi,ljuti), zeleni ajvar, paprika (rezana - fileti), paprika punjena zeljem, cikla, krastavci (u dvije klase), patišoni, feferoni (blagi,ljuti), rajčica (pasirana) te džem od jagoda. Gastronomski znalci kažu, da proizvode najbolju zimnicu na ovim prostorima.

Proizvode prodaju na samom gospodarstvu i na prigodnim izložbama i sajmovima diljem cijele Hrvatske.

Djelatnosti:
Proizvodnja i prerada različitih vrsta povrća i voća prema tradicionalnim receptima bez konzervansa.