Privatni smještaj

Studio apartman HIŽICA V PLAVEM TRNACU ****

BROJ OSNOVNIH LEŽAJEVA: 3 X

   Facebook

   Internet

   Parking

   Ljubimci dozvoljeni

   Besplatni bicikli (2x)

   Grill

   Klima

 

Rezerviraj smještaj putem Booking.com

Link: HIŽICA V PLAVEM TRNACU

 

PRIČA O HIŽICI V PLAVEM TRNACU

Građena sam davne 1926. godine, a nalazim se u nadaleko poznatom Gupčevom kraju Gornja Stubica, točnije u naselju Volavec u podnožju sjevernih obronaka Zagrebačke gore na nadmorskoj visini od 310 m što spada u Park prirode Medvednica.

Srasla sam s pitomim obroncima Medvednice te sam sljubljena sa zelenilom i starim trnacima. U razdaljini od 2 km nalazi se legendarna Gupčeva lipa, jedini živući svjedok Seljačke bune iz 1573. godine. Nedaleko od mene, na brdu Samci nalazi se dvorac Oršić zajedno sa monumentalnim spomenikom Seljačkoj buni i Matiji Gupcu. U samom centru Gornje Stubice nalazi se Spomen park Rudolfa Perešina, viteza pilota Domovinskog rata u kojem se nalazi njegova bista i avion MIG 21 kakvim je on nekada upravljao. U naselju Slani Potok nalazi se izvor slane vode „Šokot“ te etno selo Dišeča Starina. U mojoj blizini također se nalazi barokna crkva sv. Jurja u Gornjoj Stubici, marijansko svetište u Mariji Bistrici, gotičko-renesansna crkva Presvetog Trojstva te dvorac Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

Svojom površinom sam malena, a mojoj ljupkosti pridonosi i samozatajnost koju mi pruža okolno zelenilo. Sastojim se od sobe, kupaonice sa wc-om i male kuhinje. Izvana sam tijekom brojnih desetljeća ostala ista, a moja se unutrašnjost prilagodila potrebama suvremenog načina života. Posjedujem wi-fi, LCD TV s 200 domaćih i stranih programa, mini bar, mikrovalnu pećnicu, kuhalo za vodu, pripadajuće posuđe i ostali kuhinjski pribor. Vlasnici su Vam također osigurali i besplatno korištenje dva MTB bicikla za vožnju te uređeno dvorište za odmor i druge aktivnosti.

Nadam se da ćete poželjeti pobliže me upoznati, buditi se uz cvrkut ptica, prošetati obližnjim puteljcima, provozati se biciklom zagorskim brežuljcima, okrijepiti se hranom i pićem u obližnjim nadaleko cijenjenim restoranima Puntar, Rody, Lojzekova hiža i Birtiji pod lipom. Ako Vam sve to nije dovoljno, donjostubički kraj Vam pak nudi svoje kupalište Terme Jezerčica te rodnu kuću Matije Gupca u Hižakovcu. Ništa dalje ne nalaze se ni Bedekovčanska jezera i Stubičke Toplice. To je samo mali mozaik moje prekrasne okoline koju i Vi vrlo lako možete upoznati!

Kućni ljubimci su dobrodošli! U objektu nije dozvoljeno pušenje.

Veoma povoljno me možete iznajmiti, uživati u mojoj uređenoj unutrašnjosti i okolici te pronaći seoski mir daleko od buke i zagađenosti grada. Meni je samo 94 godina, spremna sam poživjeti još toliko sve dok bude onih koji će razumjeti i cijeniti sve ono što nudim!