Sport i rekreacija

Fitness park Donja Stubica

Park je namijenjen svim osobama koje se žele baviti sportom i rekreacijom u prirodi, odnosno koje žele trenirati te aktivno provesti vrijeme na otvorenom Street Workout je relativno novi način fitness vježbanja koji se javlja 80-ih godina u Americi, da bi se nešto kasnije prenio i u Europu. U principu, radi se o kombinaciji gimnastike i akrobatike na otvorenom, efikasnom i vrlo učinkovitom vježbanju za cjelokupnu čovjekovu muskulaturu, zglobove i tetive, a što je najvažnije, street workout je potpuno besplatan.

STREET WORKOUT TRENING

Street workout trening vrlo je individualan i lako prilagodljiv svačijim ciljevima i trenutačnim mogućnostima, tako da je trening moguće prilagoditi s jedne strane početnicima, slabe fizičke spreme i s druge strane vježbačima koji su savladali većinu elemenata, te rade na poboljšavanju izvedbe i tehnike. Ono što je vrlo bitno kod street workout-a je progresija, odnosno kretanje od osnova koje su iznimno bitne.

Zgibovi, čučnjevi, leđnjaci, sklekovi i trbušnjaci, često su zaboravljeni elementi osnovnih vježbi, a novi park će, nema sumnje, biti barem onaj prvi korak ka zdravom načinu života i željenom fizičkom aktivnošću.